Ruiterfitness / houding en zit

Een nieuwe ontwikkeling binnen de paardensport is zich langzaam maar zeker aan het verankeren in de Nederlandse rijderij, het gaat hier om de (algemene) fitheid van ruiters en amazones. Langzaamaan ontstaan er steeds meer trainingscentra waar de focus ligt op het verbeteren van de houding en zit van de persoon op het paard.

Een ontzettend positieve verschuiving binnen de normen en waarden binnen de paardensport! Waar in het verleden verbetering van het paard het hoofddoel was is er hedendaags steeds meer besef dat er nooit optimaal resultaat behaald kan worden zonder een ruiter/amazone met balans, onafhankelijke hulpen en een getraind lichaam. Een ruiter die niet in balans is is een storende factor voor het paard. De energie die het paard kwijt is om de ruiter te compenseren wordt vaak vergeten, terwijl deze energie met een goede ruiter juist omgezet kan worden in nóg betere resultaten.

Tijdens de jaarlijkse clinics op Horse Event heeft Robin samen met Lammert Haanstra kunnen aantonen hoe belangrijk die goede zit eigenlijk is. De meest voorkomende problemen zijn te paard gedemonstreerd, hierbij werd direct zichtbaar wat het effect van deze ruiterfouten zijn op het paard. Robin is tijdens haar lessen actief bezig met het verbeteren van de houding en zit van haar leerlingen, waarbij de verbeteringen bij het paard ook direct voelbaar zijn. Daarnaast raadt zij echte fanatiekelingen aan eens een proefles te volgen bij een van onderstaande ruiterfitness-specialisten.

Ruiterfit door ECO-training: http://www.cioscontract.nl/ruiterfit-door-eco-training

Adelinde Trainingcenter: http://www.adelindetrainingcenter.nl